Wim van Lankveld over trekpaarden

 

Oud-Erpenaar Wim van Lankveld uit Schijndel geeft op 9 oktober a.s. om 20.00 uur in Ter Aa een lezing over trekpaarden en de rol die ze vroeger speelden in het boerenbedrijf. Sinds zijn pensionering houdt Wim zich vooral bezig met de promotie van het trekpaard en probeert hij zijn passie voor het trekdier met anderen te delen.

De in Erp geboren Van Lankveld is al vanaf zijn jeugd met paarden bezig, met name het trekpaard. Na zijn pensionering is Wim gestart met de promotie van dit stoere paardenras. Intussen toert hij met zijn aanhangwagen, bestickerd met afbeeldingen van trekpaarden en Haflinger (een oorspronkelijk uit Zuid-Tirol akomstig paardenras), al vele jaren door Nederland en België om het trekpaard te promoten. Regelmatig ontvangt hij uitnodigingen om tijdens lezingen en promoties zijn passie met anderen te delen. Onlangs trok hij nog volle zalen bij een lezing in St. Oedenrode en Schijndel. Uit zijn rijke filmarchief heeft Wim een compilatie gemaakt waarin het trekpaard de hoofdrol speelt. U zult verrast zijn door de unieke beelden die beginnen in 1920 en eindigen in het heden.

Als u een warm gevoel heeft bij het boerenleven van vroeger en het trekpaard van toen en nu, mag u de lezing van Wim van Lankveld op 9 oktober a.s. in Ter Aa (Den Uil 1a, 5469 CG Erp) niet missen! De lezing begint om 20.00 uur.

Wim van Lankveld 

Oud-Erpenaar Wim van Lankveld

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *