Van bidprentje tot duit

Dat heemkundigen verzamelaars zijn, zal niemand verbazen. Door hun belangstelling voor voorbije tijden worden ze aangespoord tastbare herinneringen aan dat verleden te bewaren. Met het doel toekomstige generaties te laten zien, hoe het vroeger was. Heemkundekring Erthepe heeft daarom grote verzamelingen in huis: van foto’s, heemkundige boeken, voorwerpen, bidprentjes, munten en nog veel meer. Regelmatig ontvangt Erthepe spullen die al in de collectie aanwezig zijn of niet in de collectie passen. Alle reden om met een selectie van die spullen deel te nemen aan de verzamel- en ruilbeurs in Ter Aa op 18 maart a.s.

Met drie verschillende verzamelingen komt Erthepe naar de beurs in Ter Aa: boeken, bidprentjes en munten. Boeken die Erthepe dubbel heeft of die niet in de collectie passen, kunt u ruilen, tegen een kleine vergoeding of soms gratis meenemen. Voor waardevollere dubbele heemkundige boeken, vragen we een klein bedrag ter ondersteuning van de activiteiten van Erthepe. Ben je met stamboomonderzoek bezig of verzamel je bidprentjes, kom dan zeker kijken. Dan heb je zelfs meer geluk: je kunt in de honderden op alfabet gesorteerde bidprentjes zoeken en gratis meenemen wat in je verzameling past.

Dat laatste geldt niet voor de muntenverzameling. Die verzameling is niet te ruilen. Erthepe toont in een vitrine een selectie van de belangrijkste muntvondsten in Erp uit de afgelopen jaren. Wat nog interessanter is: we helpen iedereen die ooit een oude munt heeft gevonden, bij de determinatie van die munt! Heb je nog een oude munt liggen? Maak gebruik van de ervaring en kennis die enkele leden van de archeologische werkgroep van Erthepe de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Zij kunnen je helpen te bepalen om wat voor een munt het gaat en uit welke tijd de munt afkomstig is.

Kortom, alleen al voor de stands van Heemkundekring Erthepe is het de moeite waard de ruil- en verzamelbeurs te bezoeken. Maar er is natuurlijk nog veel meer te bekijken. De ruil- en verzamelbeurs in Ter Aa is op zondag 18 maart geopend van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *