Uniek cadeauboekje ‘Witte gìj di òk?’

De werkgroep Dialect van Erthepe heeft de afgelopen jaren meer dan 100 spreuken verzameld in het Erpse dialect. Ze laten zien, dat de Erpenaren vroeger rake en bloemrijke taal gebruikten! Hun vaak humoristische zegswijzen zijn nu gebundeld in een cadeauboekje met de titel: ‘Witte gìj di òk?’.

De productie van het boekje is volledig in handen van Erpenaren. Dat mag gerust uniek genoemd worden. Leden van de werkgroep Dialect bogen zich over de juiste uitspraak en schrijfwijze van de spreuken en maakten een voor iedereen begrijpelijke vertaling van de gezegden. Joop Schuurmans maakte een aantal grappige tekeningen voor het boekje. Guus Munsters van Gozi nam de vormgeving voor zijn rekening. Het resultaat is een fraai, echt Erps cadeauboekje!

Voor de helft van de prijs van een bos bloemen, kun je in het bezit komen van het boekje. Als cadeautje voor Moederdag, Vaderdag, een verjaardag of als attentie voor iemand die je wilt bedanken of zo maar in het zonnetje wilt zetten.

Het boekje kost € 7,95 en vanaf 10 mei is verkrijgbaar in het Raadhuis van Erp (Hertog Janplein 9, 5469BK Erp) op maandag- en donderdagavond van 20.00-22.00 uur. Ook op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

dialect

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *