Tweedelig bladerboek ‘Erp in de Tweede Wereldoorlog’

Op 4 mei vindt elk jaar de herdenking plaats van Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog en sinds 1961 ook van de slachtoffers die daarna  bij andere internationale conflicten vielen.  Een dag later, op 5 mei wordt de bevrijding van de Duitse bezetting gevierd.

Er zijn maar weinig mensen meer in Erp, Keldonk en Boerdonk die de oorlog aan den lijve hebben meegemaakt. Heemkundekring Erthepe vindt het belangrijk, dat ook jongeren op de hoogte zijn en blijven van de gebeurtenissen tussen 1940 en 1945, een moeilijke en spannende periode voor onze voorouders. Om die reden organiseerde Erthepe in 2011 de tentoonstelling ‘Tussen crisis en bevrijding’ in het Raadhuis van Erp en in 2014 de tentoonstelling ‘Opdat we niet vergeten’ in Boerdonk.

Met het materiaal van die twee exposities, aangevuld met documenten uit de archieven van de famile Otten en de gemeente Erp, stelden Frans Scheepers en Marius Strijbosch een bladerboek (bestaande uit twee delen) samen over de gebeurtenissen in de voormalige gemeente Erp tussen 1939 en 1945. Een kijkboek met foto’s documenten om op een eenvoudige wijze kennis te maken met die spannende periode uit het leven van onze voorouders.

Het bladerboek (deel 1 en 2) is te bekijken via de volgende links:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *