Terugblik ter herinnering: multimediaal project

De publicatie ‘Terugblik ter herinnering’ bleek de spin-off voor tal van nieuwe activiteiten van Erthepe. Op basis van het boek zijn drie wandel- en fietsroutes uitgezet langs plaatsen in de kerkdorpen Erp, Boerdonk en Keldonk waar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Die routes zijn via de app izi.Travel te volgen of via drie fraai vormgegeven kaarten. Via de app heeft de ontdekkingsreis langs de plaatsen van herinnering meer belevingswaarde vanwege de daaraan toegevoegde foto’s en videofragmenten. De routes zijn op elk moment te volgen, maar in het weekend van 27 en 28 september a.s. besteden we er extra aandacht aan: in Erp (Raadhuis), Boerdonk (Den Hazenpot) en Keldonk (Molen De Hoop) zijn dan de startpunten. Daar zijn de routes gratis verkrijgbaar. Later volgt daarover meer informatie. Door het plaatsen van een vitrinekast in elk kerkdorp die gevuld gaat worden met lokale documenten en voorwerpen, hoopt Erthepe de lokale geschiedenis letterlijk nog meer zichtbaar te maken.

Om uop een snelle en eenvoudige manier toegang te geven tot de lokale kennis over de Tweede Wereldoorlog, heeft Erthepe een nieuwe website geopend, waarop veel gegevens over de periode 1939-1945 gebundeld zijn. Op de site www.erthepe.nl/wo2 staan de uitgebreide artikelen van Antoon Verbakel waarvan de publicatie ‘Terugblik ter herinnering’ een samenvatting is. Verder de bladerboeken ‘Tussen crisis en bevrijding’ die Erthepe eerder publiceerde en de wandel- en fietsroutes. Er is ook ruimte gereserveerd waarop u als (oud-)inwoner van Erp, Boerdonk of Keldonk uw eigen verhalen, documenten en foto’s kunt laten toevoegen.

De wandel- en fietsroutes zijn ook gemaakt voor leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen in de kerkdorpen van Erp. We hopen met de app en daarbij horende opdrachten voor leerlingen van groep 7/8 de geschiedenis van de periode 1939-1945 in hun eigen omgeving zichtbaar te maken. Met het doel de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog voor nieuwe generaties levend te houden.

Website www.erthepe.nl/wo2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *