Onbekende gezichten op Facebook

Wie kent ze?

Het coronavirus beperkt op dit moment erg onze bewegingsvrijheid. We zoeken nu allemaal manieren om bezig te blijven. Dat bracht de fotowerkgroep van Heemkundekring Erthepe op het idee een nieuw initiatief te starte. Voortaan zal de werkgroep twee keer per week een foto op de Facebookpagina van Erthepe plaatsen waarvan geen of niet alle namen bekend zijn. Niet alleen oude foto’s, maar ook foto’s uit de afgelopen jaren die de heemkundekring ontvangen heeft. De werkgroep roept de Facebookgebruikers op hen te helpen bij het invullen van de namen.

De personen op de foto’s die op Facebook komen te staan, worden voorzien van een nummer. Aan jullie (oud-)Erpenaren van jong tot oud het verzoek om de puzzel op te lossen: wie staan er allemaal op de foto?

Misschien kom je jezelf binnenkort wel op een van de foto’s tegen! Lekker makkelijk. Nog mooier is het als je aan de werkgroep kunt vertellen waar, wanneer en bij welke gelegenheid de foto is gemaakt. Is het een oudere foto, bel of app dan met je opa of oma, met je oom of tante. Een mooie aanleiding om met hen contact op te nemen. Misschien herinneren zij zich nog wie die dame op de foto met die rare hoed op haar hoofd is….Wie die jeugdige carnavalsvierders zijn, weet je waarschijnlijk zelf wel…. het is per slot van rekening pas tien jaar geleden!

  

Twee foto’s die binnenkort op de Facebookpagina van Erthepe staan.

Ga naar de Facebookpagina van Heemkundekring Erthepe, zoek de namen en geef ze door. De fotowerkgroep kan dan de ontbrekende namen in de fotocollectie aanvullen. Weet je het niet? Deel dan de foto met je facebookvrienden. We zijn benieuwd naar de resultaten van je zoektocht!

De zoektocht naar namen is voor jullie Facebookers van jong tot oud een mooi tijdverdrijf en de fotowerkgroep van Erthepe is er erg mee geholpen. Want onbekende foto’s hebben weinig waarde: onbekend maakt nog steeds onbemind. Tot ziens op de Facebookpagina van Erthepe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *