Nieuw seizoen van start

Op donderdag 1 september a.s. is de zomersluiting bij  Erthepe ten einde. Vanaf die datum is de heemkamer elke maandagavond en donderdagavond en dinsdagmiddag weer geopend. U kunt dan vrijblijvend binnenlopen of zich opgeven voor een van de activiteiten. In het nieuwe seizoen 2016-2017 heeft Erthepe weer veel op het programma staan.  We lichten hieronder alvast een tipje van de sluier op.

Erthepe neemt deel aan de Open Monumentendagen. Op zaterdag 10 en zondag 11 september is ’s middags van 14.00-17.00 uur het Raadhuis geopend en worden er rondleidingen in de St. Servatiuskerk en op het kerkhof verzorgd. Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Symbolen en iconen’. Op zondag 18 september is Erthepe traditiegetrouw aanwezig bij het Open Veldfeest. Eind september staat de eerste van zes filmavonden gepland die de werkgroep Film  heeft samengesteld. Een vouwfolder met informatie over het programma van de filmavonden in het seizoen 2016-2017 is beschikbaar. Op 22 september brengen leden van Erthepe een bezoek aan de Heemkundekring van Aarle-Rixtel. 

 De voorbereiding van het centrale thema van dit seizoen, de middenstand in Boerdonk, Erp en Keldonk in de 20ste eeuw, is in volle gang. Er zijn de afgelopen weken al diverse waardevolle documenten naar de heemkamer gebracht die informatie verschaffen over het wel en wee van de Erpse middenstand in de vorige eeuw. Maar er is ongetwijfeld nog veel meer materiaal dat we niet kennen. Hebt u nog foto’s, voorwerpen of documenten, neem dan contact op met secretariaat@erthepe.nl of kom even naar de heemkamer in het Raadhuis.

Erthepe is nog steeds op zoek naar vrijwilligers van jong tot oud die willen helpen bij het beheer van het Raadhuis en het inventariseren en toegankelijk maken van de collectie. Ook naar inwoners die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de eigen omgeving of hun familie en daar onderzoek naar willen doen. Als u denkt, dat zou iets voor mij kunnen zijn, neem dan contact op met het secretariaat. U helpt ons daarmee het heem van Boerdonk, Erp en Keldonk vast te leggen en te bewaren. In ruil daarvoor wordt u deelgenoot van een gezellige vereniging waar naast het vrijwilligerswerk altijd gelegenheid is voor een praatje onder het genot van een kop koffie of thee.

                                                

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *