Levendige herinneringen aan de Erpse middenstand

Heemkundekring Erthepe heeft dit seizoen als jaarthema: de historie van de middenstand in Boerdonk, Erp en Keldonk. In de voormalige gemeente Erp, het werkgebied van Erthepe, waren in het verleden tientallen kleine middenstanders actief. In elke uithoek van de dorpen in de gemeente vond men wel een kruidenier, snoepwinkel, bakker of fietsenhandelaar. De filmwerkgroep van Erthepe heeft een aantal voormalige middenstanders in Erp geïnterviewd. Hun verhalen kunt u zien tijdens de filmavond op 25 april a.s. in Ter Aa. Op die avond zijn eveneens beelden te zien die Erthepe in de afgelopen jaren over de middenstand verzameld heeft.

Het programma van de filmavond op 25 april ziet er uit als volgt. Voor de pauze ziet u een samenvatting van het interview met een aantal voormalige middenstanders en/of hun familieleden. Jan van Dijk, zoon van kleermaker Frits van Dijk, gaat in gesprek met Annie van Hek, Jo Relou, Wim v.d. Brand, Greet v.d. Akker, Annie Biermann, Diny van Doorn, Adri van den Hurk, Jan van Lith, Huub v.d. Wijdeven en zijn naamgenoot Jan van Dijk (schoenmaker). Daarna volgt een interview met Henk en Sander Kanters uit Boerdonk, bekend van hun SRV-winkelwagen. Tot slot voor de pauze een prachtige documentaire over bakkerij Van Eenbergen, gefilmd in en om hun bakkerij in 2013.

Na de pauze vervolgen we met een interview met de Keldonkse familie Kuijpers. Ze vertellen over hun ondernemersactiviteiten in Keldonk. We sluiten af met het verhaal over de klompenfabriek van de familie Bolwerk aan de Watermolenweg.

Een aankondiging van de filmavond staat op You Tube.

                               

 Twee winkelpanden in de Brugstraat te Erp omstreeks 1975: links de winkel met huishouidelijke artikelen van smid Jan Hendriks en rechts de kruidenierswinkel van de familie Van de Wijdeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *