Filmavond mengvoederbedrijf Fransen

Op dinsdagavond 24 april a.s. organiseert de werkgroep Film van Heemkundekring Erthepe opnieuw een filmavond in Ter Aa. Dit keer staat het 120-jarige mengvoederbedrijf van Fransen centraal. De filmavond in Ter Aa (Den Uil 1A ) begint om 20.00 uur. Zie aankondiging op YouTube.

De beelden hebben vooral betrekking op de ontwikkeling van het bedrijf na 1950. De (ex-)directieleden van het mengvoederbedrijf geven hun kijk op de groei van het bedrijf. Werknemers vertellen, hoe het was en is om bij Fransen te werken. Klanten vertellen over hun ervaringen met het mengvoederbedrijf. Daarnaast zien we beelden over de bouw de silo aan de Brug in Erp in 1979.

Meer in detail ziet het programma er uit als volgt. De avond begint met een interview dat Piet Bijvelds hield met Johan Fransen. Daarna komen Huub sr. en Harrie aan het woord. Vervolgens de vierde generatie Fransen in Erp, Huub jr. en Jan. Het eerste deel voor de pauze wordt afgesloten met een filmpje over de bouw van de silo in 1979. Na de pauze volgen enkele interviews met werknemers en klanten van Fransen. De avond eindigt met beelden over de activiteiten rondom het 120-jarig bestaan van het bedrijf in 2017.

silo 1979

De silo van Fransen aan de Brug omstreeks 1980 (Coll. Erthepe)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *