Filmavond jeugdverenigingen Erp, Keldonk en Boerdonk

Dinsdagavond 30 april organiseert Heemkundekring Erthepe een filmavond in Ter Aa over de talrijke jeugdverenigingen die Erp, Keldonk en Boerdonk vroeger rijk waren. De avond begint om 20.00 uur. Aan de hand van interviews en oude beelden laat de filmwerkgroep zien, hoe de Erpse jeugd in de vorige eeuw in allerlei jongerenorganisaties zijn vertier vond en voorbereid werd op de samenleving. Tijdens de filmavond zijn ook al kaarten te koop voor een reünie op 17 mei a.s.

De filmwerkgroep van Erthepe heeft de afgelopen maanden veel personen geïnterviewd die zelf betrokken waren bij een van de vele jeugdorganisaties die Erp, Keldonk en Boerdonk vroeger telde. Of als lid of als begeleider/begeleidster. Veel dertigplussers zullen die organisaties nog wel kennen. We noemen er enkele in willekeurige volgorde: de Jonge Garde, het Katholiek Meisjesgilde, de Rooms-Katholieke Jonge Boeren, de Katholieke Plattelands Jongeren en Jong Nederland. Ook het Jeugd- en Jongeren Centrum, vroeger Berenhol geheten, dat vanaf de jaren ’70 veel voor de jeugd tot 16 jaar organiseerde. Vrijwel elke inwoner in Erp, Keldonk en Boerdonk was vroeger bij een van de bovengenoemde organisaties betrokken en heeft er ongetwijfeld van alles meegemaakt: van sportdagen, culturele avonden tot vakantiekampen. De filmwerkgroep heeft ook diverse oude beelden van de activiteiten van de Erpse jeugdverenigingen gevonden die een indruk geven van de jeugdorganisaties in de vorige eeuw.

Tijdens de filmavond van 30 april a.s. in Ter Aa kunt u  veel herinneringen ophalen. De avond begint om 20.00 uur. Leden van Erthepe hebben gratis toegang. Niet-leden betalen € 2.50 entree en steunen daarmee de activiteiten van Erthepe.

Als afsluiting van het thema jeugdverenigingen organiseert Heemkundekring Erthepe samen met Ter Aa op 17 mei a.s. een reünie voor iedereen die vroeger bij een van de jeugdorganisaties van Erp, Keldonk en Boerdonk betrokken was, of als lid, of als begeleider/begeleidster. Op die avond zijn El Cid en Disco Rockin Dynamite van de partij. Zij laten voor de veertig-, vijftig en zestigplussers oude tijden herleven! Kaarten voor de reünie op 17 mei a.s. in Ter Aa zijn vanaf heden te koop op de volgende adressen: het Raadhuis van Erp, OntmoetingscentrumTer Aa, Albert Heijn Erp, Den Hazenpot te Boerdonk en ’t Span te Keldonk. De toegangsprijs is € 5, -.

KPJ

KPJ aspiranten ca. 1996

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *