Een nieuwe lokale omroep in Erp?

Het kan de inwoners van Erp, Boerdonk en Keldonk niet ontgaan zijn dat er sinds een jaar of twee bij activiteiten en evenementen in hun dorpen regelmatig pers aanwezig is en gefilmd wordt. Dat er filmers en interviewers rondlopen met een oranje-zwart shirt of vest met op de rug het logo van ELO. Dat zijn leden van de werkgroep film van Heemkundekring Erthepe. De werkgroep heeft op dit moment een eigen website (elo.erthepe.nl) waarop ondertussen meer dan 150 korte filmpjes staan. Springen ze onbedoeld in het gat dat Omroep Meierij achterlaat? De omroep die vooral op Schijndel en Sint-Oedenrode gericht lijkt te zijn?

De filmers van ELO timmeren flink aan de weg. Alleen al in de afgelopen twee maanden zijn er 25 (!) filmpjes op de site geplaatst. Een prestatie van formaat! De filmpjes laten zien wat er in Erp de afgelopen maanden te doen was en binnenkort nog staat te gebeuren. Je treft er een prachtige introductie aan van het familietoneelstuk ‘Sneeuwwitje en de 7 maffe maffioso’ dat toneelvereniging Iets Anders opvoert. Een verslag van de Eerste Keldonkse kampioenschappen driebanden, van de vorderingen van de reconstructie van de N616 en nog veel meer. De filmpjes zijn een mooie aanvulling op de berichten en artikelen op de Erpse Krant. De filmwerkgroep legt tegelijkertijd ook gebeurtenissen in Erp, Boerdonk en Keldonk voor toekomstige generaties vast. Vandaar dat Erthepe flink investeert in ELO.

Een promotiefilmpje dat ELO kort geleden op het net plaatste, laat zien, hoe gevarieerd het aanbod van de ‘Erpse lokale omroep’ is. Zie: elo.erthepe.nl/bedrijvigheid/uw-actieve-lokale-omroep. ELO wil er zijn voor de hele voormalige gemeente Erp. Voor alle verenigingen en activiteiten. De dorpen Erp, Boerdonk en Keldonk hebben, ook al zijn ze na twee gemeentelijke fusies uiteindelijk onderdeel geworden van Meierijstad, nog veel gemeenschappelijk. Als gevolg van een gezamenlijke geschiedenis van honderden jaren. En samen staan ze sterker binnen de nieuwe gemeente Meierijstad.

De filmers van ELO nodigen iedereen uit bij hen te melden, als u in uw dorp iets organiseert of aandacht wilt vragen voor een speciale gebeurtenis. U kunt dat doen via elo@erthepe.nl of even binnenlopen in het Raadhuis in Erp. De werkgroep staat te popelen om uw activiteiten vast te leggen!

Sneeuwwitje en de 7 Maffiosi                                            Herdenking 75 jaar bevrijding Boerdonk

Sneeuwwitje en de 7 Maffiosi                                                                                  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *