Digitale boekjes van Erthepe op het net

Op het internet kom je regelmatig boekjes of folders tegen waar je door heen kunt bladeren. Door op een pijltje te klikken blader je door een boekje of folder heen. Dat bracht Heemkundekring Erthepe op het idee enkele tentoonstellingen uit de afgelopen jaren te digitaliseren en als boekje voor een breed publiek op het internet toegankelijk te maken.

Frans Scheepers en Marius Strijbosch hebben ondertussen al enkele internetboekjes op de website van Erthepe gepubliceerd. In de eerste plaats de tentoonstelling ‘Kroniek van een Franse tijd’ uit 2013 over Erp in de Franse tijd (1794-1813). Verder een verslag van het openluchtspel ‘Hanneke’ uit 1963: een spel in de kom van Erp waar een groot deel van de bevolking destijds actief bij betrokken was. Ook het korte openluchtspel voor het Raadhuis in 2013 ter gelegenheid van 200 jaar koninkrijk,  ‘De Franse tijd herleeft’, is als bladerboekje beschikbaar. De drukbezochte tentoonstellingen over machinefabriek Munsters (2012) en mengvoederbedrijf Sondag (2014) staan eveneens al op het net. Het laatstgenoemde bedrijf stond tot 2012 op het tegenwoordige Molenpark in de kom van Erp. Bladerend door het boekje over Mengvoederbedrijf Sondag wordt al snel duidelijk, waarom het nieuwe parkje de naam ‘Molenpark’ heeft gekregen.

We raden u aan zelf eens een kijkje te nemen op de website van Heemkundekring Erthepe (www.erthepe.nl). De boekjes staan onder het tabblad ‘Publicaties> Tentoonstellingen’.

Molen 'De Nijverheid'

Twee pagina’s uit het digitale boekje over mengvoederbedrijf Sondag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *