55 jaar Erps carnaval

De elfde van de elfde in 1963 richtten een aantal inwoners van gemeente Erp met steun van de lokale overheid CV ‘De Uilen van Empeldonk’ op. In de omgeving van Erp waren enkele jaren daarvoor al een paar carnavalsverenigingen opgericht en Erp kon natuurlijk niet achterblijven. De wederopbouw na de oorlog was nagenoeg voltooid en de lonen begonnen te stijgen. Tijd om als dorpsgemeenschap meer van het leven te gaan genieten. Wat leende zich daar meer voor dan een feest waaraan alle lagen van de bevolking deel konden nemen?

Burgemeester Cappetti sprak in de eerste Uileneditie van 1963 de hoop uit, dat ‘De Uilen van Empeldonk’ groot succes zouden hebben. Dat de Erpse carnavalsvereniging na 55 jaar nog bestaat, bewijst dat de wens van de burgemeester in vervulling is gegaan. Alle reden voor ‘De Uilen van Empeldonk’ om hun jubileum in het komend weekend groots te vieren.

In goed overleg met CV ‘De Uilen van Empeldonk’ heeft een werkgroep van Heemkundekring Erthepe enkele activiteiten rondom het jubileum georganiseerd. Om te beginnen een tentoonstelling in het Raadhuis van Erp die een overzicht geeft van de activiteiten van de carnavalsvereniging in de afgelopen 55 jaar. De expositie is op zaterdagmiddag 10 november van 13.00 uur-18.00 uur en op zondag 11 november van 11.00-18.00 uur te bezichtigen.

Voor dinsdagavond 13 november heeft de werkgroep Film van Erthepe een boeiende filmavond samengesteld. Afgelopen zomer zijn er meer dan 30 interviews afgenomen met Erpenaren die in de afgelopen 55 jaar op een of andere manier betrokken waren bij de activiteiten van CV ‘De Uilen van Empeldonk’. In de archieven is gezocht naar beelden die de verhalen van de geïnterviewden illustreren. Een prachtige documentaire is het resultaat. De filmavond op dinsdag 13 november begint om 20.00 uur in Ter Aa. Leden van Erthepe en zij die meewerkten aan de interviews, hebben gratis toegang. Overige bezoekers betalen € 2,50 entree en steunen daarmee de activiteiten van Erthepe.

Als blijvende herinnering aan het jubileum van De Uilen van Empeldonk heeft Erthepe ook een CD samengesteld met 55 originele Erpse carnavalsliedjes uit de rijke historie van CV ‘De Uilen van Empeldonk’. Krakers uit de Uilenkrasfestijnen en de pronkzittingen! De CD is tijdens de tentoonstelling in het Raadhuis te verkrijgen voor de carnavaleske prijs van € 11, -. Daarmee kan het carnaval van 2019  muzikaal ‘echt’ Erps worden opgeluisterd.

Carnavalsvierders jaren zestig   Plezier maken staat vanaf het begin centraal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *