Wandeling Gerecht-Lijnt op 2 september

Zondag 2 september organiseren het IVN en de Heemkundekring Erthepe (Erp) samen een wandeling in het Gerecht-Lijnt te Keldonk. Tijdens de twee uur durende wandeling vertellen leden van de IVN en Erthepe over de natuur en de cultuurhistorie van het gebied.

In de 19e eeuw zijn er beslissingen genomen die een grote invloed hebben gehad op het landschap in het Gerecht-Lijnt. De Zuid-Willemsvaart is dwars door het Gerecht-Lijnt aangelegd en vanaf ca. 1840 begint de ontginning van de heidevelden. In het gebied ligt nog een grafheuvel uit de bronstijd en lag vanaf het eind van de 16e eeuw een executieplaats. Geen wonder dat het gebied vroeger door de mensen gemeden werd en er spannende verhalen over het gebied de ronde deden.

Wandelaars kunnen zich (met auto) verzamelen op het Stadhuisplein of zelf rechtstreeks naar het Gerecht gaan.

Vanaf het Stadhuisplein in Veghel vertrekken we om 10.00 uur naar het Gerecht. Als u rechtstreeks naar het Gerecht in Keldonk gaat, is de route als volgt: bij Keldonk de brug (rechts) oversteken en meteen na de brug linksaf langs kanaal rijden en bij Sluis 5 de bocht naar rechts nemen; daarna de eerste weg links (Gerecht) volgen tot kruising/slagboom voorbij Gerecht 23.

Zorg er wel voor dat u om uiterlijk 10.20 uur bij de start van de wandeling bent.

De wandeling is niet geschikt voor hen die slecht ter been zijn. We raden u aan een paar stevige schoenen aan te trekken. Nadere informatie kunt u inwinnen bij Monica Bouman van de IVN (tel. 0413354789).

Gerecht

 Oude eikenlaan bij de Zuid-Willemsvaart

Foto: